СПЕКТАКЪЛЪТ Е ПО ЕДНОИМЕННАТА ПОВЕСТ НА ДЖАНИ РОДАРИ  „Невидимият Тонино“ е

...
СПЕКТАКЪЛЪТ Е ПО ЕДНОИМЕННАТА ПОВЕСТ НА ДЖАНИ РОДАРИ 
„Невидимият Тонино“ е
Коментари Харесай

Премиера на „Невидимият Тонино“

СПЕКТАКЪЛЪТ Е Пожарна охрана ЕДНОИМЕННАТА ПОВЕСТ НА ДЖАНИ РОДАРИ 

„Невидимият Тонино“ е план, който от дълго време чакаме да се осъществя на сцената на Държавен куклен спектакъл – Пловдив. Пандемията попречи това да се случи по предварителния проект, само че тази седмица, най-сетне, Тонино ще оживее за пръв път пред своята аудитория!

Това е следващото събитие, с което театъра отбелязва своята 75-та годишнина.

Премиерата е в 18:00 ч. на 25 юни и от 10:30 и 11:45 ч. на 26 юни.

Спектакълът се концентрира върху една от вечните теми – лъжата. Тя е основен воин в историята за дребното момче, което открива последователно какъв брой неприятности може да ти спести тя. Даже може с нейна помощ да получи сладолед и да иде на кино! Увлечен в занимателни, на пръв взор почтени неистини, Тонино подхранва Лъжата, до момента в който тя става толкоз мощна, че може да извърши огромното му предпочитание – да бъде невидим. Ако не те виждат, няма по какъв начин да понесеш последствията от това, че си излъгал, нали? Но Тонино бързо схваща, че да си незабележим не е толкоз занимателно, колкото наподобява на пръв взор. Когато никой не те вижда, ставаш уединен. Той би трябвало да избере какво да прави, да откри метод да поправи стореното с поредицата от неистини.

„Невидимият Тонино“ е още едно зрелище на екипа на режисьора Елица Петкова. Съвместните ѝ спектакли със сценографите Ива Гикова, Ивайло Николов и композитора Пламен Петков постоянно се обръщат към децата, приказват на техния език за огромни проблеми като самотата, избора, честността, без да „размахват пръст“. С тънко възприятие за комизъм, атрактивна визия и въздействаща музика, представлението държи вниманието на децата и последователно разкрива другите нюанси на казуса на героя. Актьорите на Държавен куклен спектакъл – Пловдив Велизар Евтимов, Елин Стоянова, Евдокия Енчева, Даниела Русева и Димитър Николов – Шаблата майсторски въплъщават ярките герои и водят завладяващо театралния роман по пътя на Тонино към порастването.  Целият екип, основал спектакъла е:

Драматизация и постановка – Елица Пекова
Сценография и кукли- Ива Гикова, Ивайло Николов
Музика- Пламен Петков
Оператор- Георги Маринов
Асистент оператор- Светлин Йорданов
Монтаж- Стефан Димитров
Грим- Тинна Панайотова
Прическа- Мария Павлова
Изпълнител костюми- Анета Зомбори, Росица Губерова

Участват: Велизар Евтимов, Елин Стоянова, Даниела Русева, Евдокия Енчева,  Димитър Николов-Шаблата
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР